Οι καθηγητές μας (αλφαβητικά)

Αθανασίου Γεώργιος

Αθανασίου Γεώργιος

Ονομάζομαι Γεώργιος Αθανασίου και γεννήθηκα στα Ιωάννινα στις 12/05/1984. Αποφοίτησα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας, πετυχαίνοντας την εισαγωγή μου στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Μετεωρολογία και τις Ατμοσφαιρικές Επιστήμες από το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2008 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης καθώς και με ιδιαίτερα μαθήματα στα Ιωάννινα, τη Λάρισα και τον Τύρναβο. Το 2016 ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Συμμετρία». Στοιχεία της δουλειάς μου, η συνεχής προσπάθεια, ακόμη και πέραν του διδακτικού χρόνου, να βοηθήσω τους μαθητές στο στόχο τους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά παράλληλα και η μετάδοση της αγάπης μου για τη Φυσική, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνδυάζεται με την πραγματική εκμάθηση και κατανόηση της έννοιας <<Φυσικές Επιστήμες>>.


Ασημακοπούλου Έλλη

Ασημακοπούλου Έλλη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα. Φοίτησα στα εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου απ’ όπου και αποφοίτησα με άριστα και πέτυχα την εισαγωγή μου στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (Α.Π.Θ). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από εξετάσεις, έγινα δεκτή και φοίτησα στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ι.Α.Κ.Α στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Θ) απ’ όπου έλαβα τον τίτλο των μεταπτυχιακών σπουδών (Master) του Π.Θ και εξειδικεύτηκα στην επιστήμη της Ιστορίας. Αποφοίτησα με άριστα εκπονώντας διπλωματική εργασία στο προσφυγικό ζήτημα. Στοιχεία που με βοήθησαν να ολοκληρώσω τις σπουδές μου αποτέλεσαν η γνώση Αγγλικών και Γαλλικών καθώς και η άριστη χρήση Η/Υ. Έχω παρακολουθήσει συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων, την εκπαίδευση ενηλίκων, τις μαθησιακές δυσκολίες/δυσλεξία και τη διαχείριση της τάξης και των εκπαιδευτικών μονάδων. Παράλληλα με τις σπουδές μου συμμετείχα στο διεπιστημονικό πρόγραμμα Εκπαίδευσης της UNESCO για την ειρήνη και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2012. Το 2014 εντάχθηκα στο δυναμικό του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Συμμετρία» διδάσκοντας Έκθεση και Ιστορία. Πιστεύω ότι η γνώση είναι δύναμη και η επιτυχία είναι αποτέλεσμα υπομονής, επιμονής και προσπάθειας. Μυστικό της επιτυχίας άλλωστε αποτελεί η αδιάλειπτη προσήλωση στο σκοπό.


Θεοδοσίου Θανάσης

Θεοδοσίου Θανάσης

Ονομάζομαι Θανάσης Θεοδοσίου γεννήθηκα στα Φάρσαλα 15/04/1961. Αποφοίτησα από το 1 Λύκειο Φαρσάλων και πέτυχα την εισαγωγή μου στο Φυσικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) Από το 1990 έως σήμερα εργάζομαι ως εκπαιδευτικός. Από το 1990 έως το 1997 εργάστηκα στις σχολές "ΠΑΣΤΈΡ" και σε φροντιστήρια στην Θεσσαλονίκη. Από το 2000 είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Φάρσαλα. Παράλληλα από το 2001 μέχρι σήμερα εργάζομαι σε φροντιστήρια στην Λάρισα. Από το 2013 συνεργάζομαι με τον κ. Τερζόπουλο και το 2014 συνέχισα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό « Συμμετρία» με άψογη συνεργασία. Η εμπειρία χρόνων και το μεράκι για προσφορά στους μαθητές συμβάλλουν στα επιτυχή αποτελέσματα του Φροντιστηρίου.


Καρύδας Αχιλλέας

Καρύδας Αχιλλέας

Ονομάζομαι Καρύδας Αχιλλέας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα και ολοκλήρωσα τις σπουδές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο 9ο Λύκειο Λάρισας. Το πάθος μου για τα μαθηματικά με οδήγησε στο τμήμα Μαθηματικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησα με ειδίκευση στη διδακτική των μαθηματικών. Στη συνέχεια απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο στη στατιστική και επιχειρησιακή έρευνα. Η αγάπη για τη διδασκαλία και η πίστη στις αρχές της σωστής παιδαγωγικής με οδήγησε στην εκπαίδευση την οποία υπηρετώ από το 2007. Από το 2014 εργάζομαι στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό « Συμμετρία» ενώ από το 2015 αποτελώ μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.


Λόλα Χριστίνα

Λόλα Χριστίνα

Ονομάζομαι Χριστίνα Λόλα και γεννήθηκα στον Τύρναβο στις 1/7/1966. Αποφοίτησα από το Λύκειο Τυρνάβου και πέτυχα την εισαγωγή μου στο Φιλολογικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Σεπτέμβριο του 1991 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός. Τη χρονική περίοδο 1991-1996 διατηρούσα φροντιστηριακό χώρο στα Δελέρια Τυρνάβου, όπου δίδασκα όλα τα μαθήματα της ειδικότητάς μου. Από το 1996 έως το 2014 ασχολήθηκα με την κατ' οίκον διδασκαλία. Από το 2014 έως σήμερα συνεργάζομαι με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Συμμετρία», διδάσκοντας το μάθημα της έκθεσης.


Πατσούρα Ιφιγένεια

Πατσούρα Ιφιγένεια

Ονομάζομαι Πατσούρα Ιφιγένεια και γεννήθηκα στη Λάρισα στις 22 / 03 / 1990 . Το 2007 αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Λάρισας πετυχαίνοντας την εισαγωγή μου στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2014 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός . Από το 2015 ξεκίνησα την συνεργασία μου με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Συμμετρία» , ενώ παράλληλα έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως μαθηματικός στην στέγη αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας κατά τα διδακτικά έτη 2014 – 2015 και 2015 – 2016 . Το 2016 εισήχθησα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘’Μεθοδολογία Βιοϊατρικής Έρευνας , Βιοστατιστική και Κλινική Βιοπληροφορική ‘’ στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2016 αποτελώ μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και έχω ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση των εκδηλώσεων του τοπικού παραρτήματος. Πιστεύω πως με χαρακτηρίζουν η αγάπη μου για τα Μαθηματικά , η διαρκής θέληση μου για εξέλιξη πάνω στην επιστήμη μου καθώς και το πνεύμα ομαδικότητας στο χώρο εργασίας μου και σπουδών.


Πέππα Βίκυ

Πέππα Βίκυ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όπου και σπούδασα στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Μοριακή Βιολογία και είμαι Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο εργαστήριο Φυσιολογίας με αντικείμενο τη μελέτη των βιοφυσικών ιδιοτήτων βιολογικών μεμβρανών. Στη Λάρισα εργάζομαι ως εκπαιδευτικός από το 2013 με αντικείμενο τη Φυσική και Χημεία των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Από το 2014 συμπορεύομαι με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Συμμετρία».


Πινάκα Μαρία

Πινάκα Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Πινάκα και γεννήθηκα στη Λάρισα. Το 1994 αποφοίτησα από το Λύκειο και λίγο μετά, συνέχισα τις σπουδές μου, ως υπότροφος, στο τμήμα Μοριακής, Κυτταρικής Βιολογίας και Βιοϊατρικής του Cambridge της Αγγλίας. Στο διάστημα 1997-1999 απασχολήθηκα ως επιβλέπουσα σε εργαστηριακά πειράματα του πανεπιστημίου, ενώ το 1999 εργάστηκα και στα εργαστήρια του νοσοκομείου Addenbrook's του Cambridge. Από το 2000 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, διδάσκοντας Βιολογία σε μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου. Έκτοτε έχω συνεργαστεί με φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης μας και από το 2016 αποτελώ μέλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού "Συμμετρία". Η επαφή μου με το χώρο της εκπαίδευσης υπήρξε καταλυτική, καθώς μου δίνει τη δυνατότητα να μεταδίδω την αγάπη μου για την επιστήμη της Βιολογίας και να μοιράζομαι τη γνώση με τους μαθητές.


Πρεβεζιάνου Βασιλική

Πρεβεζιάνου Βασιλική

Ονομάζομαι Βασιλική Πρεβεζιάνου. Γεννήθηκα στη Λάρισα στις 26 Ιανουαρίου 1980.Το σχολείο μου ήταν το 3ο γυμνάσιο- 3ο γενικό λύκειο Λάρισας από το οποίο και αποφοίτησα το 1997.Ακολούθησαν οι σπουδές μου στο τμήμα Φιλολογίας(κλασικός τομέας)της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2004 ζω και εργάζομαι ως φιλόλογος στη Λάρισα, διδάσκοντας αρχαία ελληνικά σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου και λατινικά σε μαθητές λυκείου. Από το 2014 είμαι μέλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Συμμετρία». Η επιμονή , η μεθοδικότητα και η αποτελεσματικότητα, πιστεύω, πως είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της διδασκαλίας μου.


Ρουπακιάς Χρήστος

Ρουπακιάς Χρήστος

Ονομάζομαι Χρήστος Ρουπακιάς και είμαι Χημικός. Αποφοίτησα από το Λύκειο Νέας Αγχιάλου και στη συνέχεια σπούδασα στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή μου, ακολούθησα την οδό των Μεταπτυχιακών Σπουδών, σε επίπεδο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και Διδακτορικής Διατριβής, αμφότερα στο πεδίο της Χημείας και της Τεχνολογίας Πολυμερών. Απασχολήθηκα αρκετά έτη σε ερευνητικά πανεπιστημιακά προγράμματα, ενώ την τελευταία δεκαετία δρω επαγγελματικά στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Καθηγητής Χημείας. Το 2017 εντάχθηκα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Συμμετρία».


Σπυριδάκης Σπύρος

Σπυριδάκης Σπύρος

Ονομάζομαι Σπυριδάκης Σπύρος. Γεννήθηκα στη Λάρισα το 1980 και το 2002 αποφοίτησα από το τμήμα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τις σχολικές περιόδους 2004-2005 και 2005-2006 εργάστηκα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα πλαίσια του προγράμματος της ενισχυτικής διδασκαλίας σε λύκεια του νομού Λάρισας. Εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση σε φροντιστήρια του νομού Λάρισας από το 2005. Από το 2014 συνεργάζομαι με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Συμμετρία».


Τερζόπουλος Σωτήριος

Τερζόπουλος Σωτήριος

Ονομάζομαι Σωτήριος Τερζόπουλος και γεννήθηκα στη Λάρισα στις 25/07/1980. Πήγαινα στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας και αποφοίτησα από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Λάρισας με άριστα, πετυχαίνοντας την εισαγωγή μου στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2010 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός. Το 2013, με άλλους 5 συναδέλφους, δημιουργήσαμε το φροντιστήριο «Θεωρία και Πράξη» σε Λάρισα και Μακρυχώρι. Τον Ιούλιο του 2014 ιδρύσαμε τον εκπαιδευτικό οργανισμό «ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ». Με την ομάδα των Συνεργατών να επιδεικνύει εξ αρχής εξαιρετικά αποτελέσματα, συνεχίζουμε μέχρι σήμερα να συμβάλλουμε καθοριστικά στις επιτυχίες των μαθητών. Από το 2014 είμαι μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Λάρισας. Από το 2012 αποτελώ μέλος της Ε.Μ.Ε. ( Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ), παρακολουθώντας όλα τα πανελλήνια συνέδρια. Το 2016 εκλέχτηκα στη Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Λάρισας της Ε.Μ.Ε. και τοποθετήθηκα Υπεύθυνος εντύπων, εκδόσεων και διαγωνισμών. Αφιλοκερδώς και εθελοντικά παραδίδω μαθήματα από το 2012 σε παιδιά που συμμετέχουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε , Θαλής, Ευκλείδης και Αρχιμήδης. Αν κάτι με χαρακτηρίζει, αυτό είναι το Πάθος μου για τη Μαθηματική Επιστήμη και οι ειλικρινείς σχέσεις με Συνεργάτες, γονείς και μαθητές.


Τερζοπούλου Έλσα

Τερζοπούλου Έλσα

-


Τζάνης Βασίλης

Τζάνης Βασίλης

Ονομάζομαι Βασίλειος Τζάνης και γεννήθηκα στη Λάρισα στις 31/10/1984. Πήγαινα στο 13ο Γυμνάσιο Λάρισας και αποφοίτησα από το 12ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας, πετυχαίνοντας την εισαγωγή μου στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2013 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός. Από το 2014 εργάζομαι στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Συμμετρία». Από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια έως σήμερα παρακολουθώ τις τάσεις και εξελίξεις των ανθρωπιστικών σπουδών, ιδιαιτέρως του τομέα της κλασικής φιλολογίας μέσω συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων, καθώς και τις νέες τάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω προγραμμάτων κατάρτισης. Το υψηλό αίσθημα ευθύνης σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, η ενδελεχής ενασχόληση για την ορθή εκπαίδευση των παίδων, η άνευ όρων αγάπη για την φιλολογία εν γένει αποτελούν ένα δείγμα των συστατικών στοιχείων της προσωπικότητάς μου.


Τσουκνικά Ντίνα

Τσουκνικά Ντίνα

Ονομάζομαι Ντίνα Τσουκνικά,γεννήθηκα στην Λάρισα,είμαι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών .Πήγαινα στο 4ο Γυμνάσιο Λάρισας και αποφοίτησα από το 4ο ΓΕΛ Λάρισας με άριστα ,πετυχαίνοντας την εισαγωγή μου στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία (λόγω σειράς κατάταξης ). Από το 1992 έως τον Μάιο του 2001 εργάστηκα στα φροντιστήρια του Αντώνη Μποζογλανίδη διδάσκοντας Αρχαία και Λατινικά σε Β´-Γ´ Λυκείου και αρχαία Α Λυκείου . Τον Ιούνιο του 2001 ,μετά από πρόταση που αποδέχτηκα ,ιδρύσαμε με άλλους συναδέλφους το φροντιστήριο Τομή στο οποίο και παρέμεινα ως υπεύθυνη της θεωρητικής κατεύθυνσης έως τον Μάιο του 2014(την περίοδο 2007-2014 το φροντιστήριο μετονομάστηκε σε Άνοδος ). Την χρονιά 2014-2015 παρέμεινα στην κατ’οίκον διδασκαλία και επανήλθα στον χώρο των φροντιστηρίων το 2015, συνεργαζόμενη με το φροντιστήριο Σύμβολο-Αριστοτέλειο (Φαλάνη Λάρισας ). Από τον Αύγουστο του 2016 εργάζομαι στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Συμμετρία», έναν χώρο με εξαίρετους συνεργάτες γεμάτους όρεξη για δημιουργία ,όπου και παραμένω μέχρι σήμερα διδάσκοντας σταθερά Αρχαία Κατεύθυνσης Β´-Γ´ Λυκείου,Λατινικά Β´-Γ´ Λυκείου και αρχαία Α Λυκείου .


Χατζηαβραάμ Νικόλαος

Χατζηαβραάμ Νικόλαος

Ονομάζομαι Νικόλαος Χατζηαβραάμ και γεννήθηκα στη Λάρισα. Αποφοίτησα από το 5ο Λύκειο Λάρισας, πετυχαίνοντας την εισαγωγή μου στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μετά την λήψη του πτυχίου του τμήματος, συνέχισα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, λαμβάνοντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής. Εργάστηκα για πάνω από 10 έτη στις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα (Singularlogic κ.α), και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με την κατασκευή ιστοσελίδων και τον διαδικτυακό προγραμματισμό. Έχω διδάξει ως Εργαστηριακός Συνεργάτης επί 7 χρόνια μαθήματα πληροφορικής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Από το 2010 και μέχρι σήμερα διδάσκω το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της Γ Τάξης Γενικού Λυκείου, καθώς και το μάθημα Δομημένος Προγραμματισμός της Γ Τάξης ΕΠΑΛ. Από το 2016 ανήκω στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Συμμετρία». Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα που επιθυμούμε έρχονται μέσα από συνεχή και επίμονη εργασία, και αυτό το μήνυμα προσπαθώ πάντα να περάσω στους μαθητές μου.